De bedste ture

Forside / Turene

Turene

Bordeaux er frem for alt et smukt og berømt vindistrikt!

De mest fremtrædende områder er Saint-Emilion og Medoc, men jeg anbefaler klart også at besøge det overraskende Graves vindistrikt (en tur dertil vil omfatte bl.a. Pessac-Leognan og Sauternes).

For at sikre sig en behagelig tur, bør man ikke planlægge mere end ét område (svarende til et indrammet ”verdenshjørne” på kortet) på en formiddag eller eftermiddag.

Saint-Emilion

Saint-Emilion (“EAST”/lyserød på kortet)

Med dens bløde bakker er det et særligt smukt vindistrikt. Merlot vokser bedst her og udgør hovedparten i appellationens (vindistriktets) vine. Alt imens vingårdene er relativt små her, er mange af vinene prominente. Middelalder landsbyen, som ligger lige midt i vinmarkerne, er et af hovedargumenterne for at vælge Saint-Emilion-turen. Den er virkelig en spadseretur værd.

I, som allerede er fascinerede af Pomerols vine, vil kunne glæde jer over, at denne appellation ligger lige op og ned ad Saint-Emilion. Der er derfor tid til at besøge et slot her og smage dets vine.

Medoc

Medoc (“NORTH-WEST”/lilla på kortet)

Det er her man finder de store Grand Cru Classé vine fra 1855-klassifikationen. « Slots-ruten » tager én forbi det ene berømte slot efter det andet. Prestige og historie er bare nogle af nøgleordene her.

Medoc er delt op i otte mindre appellationer, som alle laver forskellige vine på trods af deres geografiske nærhed. Margaux, Pauillac, Saint-Estephe, Saint-Julien for bare at nævne de mest kendte...

Grave

Graves (“SOUTH-WEST”/orange på kortet)

Appellationen er delt op i to mindre appellationer. Graves, som producerer rødvin og tør hvidvin. Graves Superieures, som producerer sød hvidvin.
Pessac-Léognan favner nogle af de ældste og mest charmerende slotte i Bordeaux, og de producerer fantastiske tørre hvidvine (bare pas på, Bourgogne!

Sauternes er berømt for gyldne, raffinerede, søde og alligevel velafbalancerede vine med laaaang eftersmag. Mikroklimaet sørger for, at druerne bliver berørt af ædel råddenskab, som giver sødme til vinen.

Vindistrikterne


Reserver her

Turene